Dersler

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilere oryantasyon programı kapsamında müfredat, işleyiş, birimler, yönetmelikler, sistem ve olanakların tanıtılması ile genel kültür kazandırmak.

Üniversitemize kayıtlanan yeni öğrencilerimize oryantasyon programı kapsamında müfredat, işleyiş, birimler, yönetmelikler, sistem ve olanakların tanıtılması.

Öğrencilerin akademik çalışma becerilerini geliştirmek, eleştirel düşünme ve araştırmaya cesaretlendirmek için sınıf içinde sözlü mülakatlar, interaktif ders uygulamaları, makale yazımı, yoğun teknoloji kullanımı ile dinleme etkinlikleri, alıştırmalar ve kelime bilgisini geliştirici çalışmalar yapılır.

Uluslararası ticaretin kavramsal çerçevesini korumak amacıyla uluslararası ticaretin temelleri (ithalat, ihracat, ticaret dengesi, ödeme dengesi, döviz, uluslararası ticaret politikası) ve uluslararası iş konuları tanıtılacaktır.

Taşımacılık temel kavramları, metotları, taşımacılık kanalları, taşımacılık maliyetleri, taşımacılık politikaları ve düzenlemeleri, küresel taşımacılık

Sosyal düzen; hukukun prensipleri; hukukta hiyerarşi; Kanunun dalları; Kanuni ilişkiler ve haklar; Ticari Hukuk; Kanunda bireysel haklar; Özel Sözleşme çeşitleri (leasing, franchising, factoring, fortfaiting).

Kümeler ve küme işlemleri, reel sayılar, cebirsel işlemler ve temel eşitlikler, kartezyen koordinat sistemi, lineer ve ikinci dereceden denklemler, lineer fonksiyonlar, lineer ve kuadratik fonksiyonların grafikleri, limit, süreklilik, türev, üstel fonksiyonlara ve logaritma fonksiyonuna giriş, finans matematiği, matrisler, matris işlemleri, determinantlar, Cramer kuralı, lineer programlama problemleri. Üstel ve logaritma fonksiyonların türevleri, belirsiz integral, integral teknikleri, belirli integral ve uygulamaları.

The course will start with fundamental questions and concepts pertaining to social sciences so that students can slowly develop an educated understanding. What does it mean to be a member of a particular society? How is it that individuals both form and are formed by a society? Who exercises power and in what ways? While all core courses arguably address these questions in one way or another, it is especially the social sciences that are designed to explore them in depth. This course introduces students to the basic theories, methods, and particular contributions of anthropology, demography, economics, linguistics, political science, psychology, sociology and the like in attempting to answer such questions. It will provide students with a better understanding of the social and cultural worlds they inhabit and offer needed tools for analyzing the material covered in other core courses as well.

Mikro ve makroiktisadın temel kavramları, iktisadi problem; arz, talep ve fiyatın belirlenmesi; tüketici davranışı teorisi; firma teorisi; piyasa yapıları; milli gelir ve milli gelirin hesaplanması; ekonomik kalkınmaya, işsizliğe ve enflasyona yönelik sorunlar; makroekonomik politika araçları.

Derste küreselleşme çerçevesinde dünyadaki ana gelişmeler incelenecektir. Küreselleşme ile politika, küreselleşme ile ekonomi, küreselleşme ile yoksulluk, küreselleşme ile kültür arasındaki ilişkilere, insan göç akışına olduğu kadar küreselleşmenin gelişmesinde teknolojinin oynadığı role özel vurgu yapılacaktır. Bu derste ayrıca küreselleşmenin çevre sorunlarına olan etkisine de bakılacaktır.

Derste küreselleşme çerçevesinde dünyadaki ana gelişmeler incelenecektir. Küreselleşme ile politika, küreselleşme ile ekonomi, küreselleşme ile yoksulluk, küreselleşme ile kültür arasındaki ilişkilere, insan göç akışına olduğu kadar küreselleşmenin gelişmesinde teknolojinin oynadığı role özel vurgu yapılacaktır. Bu derste ayrıca küreselleşmenin çevre sorunlarına olan etkisine de bakılacaktır.

Dersin sonunda öğrenciler siyaset biliminin ne olduğunu anlayacak ve siyasetin temel kavram ve teorileri hakkında daha fazla anlayış geliştireceklerdir. Ayrıca siyaset dünyasında karşılaştıkları sorunları yorumlayabilmeli, araştırabilmeli ve eleştirebilmelidirler.

Sosyal psikolojinin tanımı, ön yargı, uyma ve otoriteye itaat, sosyal algı, sosyal biliş, tutumlar, bilişsel çelişki, toplum yanlısı davranışlar, benlik, temel araştırma yöntemleri

Dersin amacına uygun olarak, öğrencilerin özgür ve bilimsel düşünce gücüne ve geniş bir dünya görüşüne sahip bireyler olmalarını sağlamak, ulusal kültürümüzün ve dilimizin evrensel kültür içinde korunarak geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla TÜRK 103 dersinde; dillerin ortaya çıkışı, köken ve yapı bakımından dünya dilleri, Türkçe'nin dünya dilleri arasındaki yeri, Türkçe'nin tarihsel gelişimi, yapı bakımından Türkçe, sözcükleri kök ve eklerine ayırma ve sözcük türetme çalışmaları, anlatım bozuklukları, dilekçe yazma, özgeçmiş hazırlama gibi konular işlenmekte; dersin amacını desteklemek üzere çeşitli romanlar, şiir kitapları, deneme kitapları okunup incelenmektedir.

İşletme dili olarak muhasebe; finansal tablolar; muhasebe kayıtları; büyük defter, günlük defter, mizan; karın ölçülmesi ve muhasebe çevriminin tamamlanması; düzeltme kayıtları ve finansal tabloların hazırlanması; ticari aktivitelerin muhasebeleştirilmesi; dönen varlıkların, duran varlıkların ve kısa vadeli borçların muhasebeleştirilmesi.

Yönetim teorisinin gelişimi; yönetim fonksiyonları ve yönetimin değerlendirilmesi; çevre, şirket kültürü ve küreselleşmenin etkileri; karar verme; amaç belirleme ve planlama; stratejik yönetim, planlama araç ve teknikleri; organize etme ve koordinasyon; insan kaynakları yönetimi; liderlik; kontrol.

Bilgi Çağı Gereksinimleri, Yazılım ve Çoklu Ortam, İşletim Sistemleri, Bilgisayarın İçindekiler (Bellek, CPU, Depolama, Giriş/çıkış, Ağlar, İnternet, Verimlilik Yazılımı), Proje hazırlama.

Arz ve talep, fiyatın belirlenmesi; esneklik; tüketici davranışı teorisi; üretim teorisi ve maliyetler; rekabetçi ve rekabetçi olmayan piyasalarda çıktının belirlenmesi; üretim faktörlerinin fiyatlandırılması; genel denge analizi.

Bir araştırma problemini ele alıp, hipotez geliştirmek ve uygun araştırma tasarımı ile veri toplayıp, analiz etme ve raporlama becerilerini kazanmak. Araştırma yöntemlerini, excel ve word kullanımını öğretmek.

Uluslararası Lojistikte temel kavramlar, farklı ulaşım türleri ve Uluslararası Lojistik'in ana bileşenleri

Descriptive statistics; fundamental concepts of probability; random variables; probability distributions (binomial, geometrical, hyper-geometrical, Poisson, normal and Student's distributions); sampling theory; point estimation and interval estimation.

Milli Gelir, milli gelirin bileşimi ve milli geliri belirleyen süreçler ve değişkeler; ekonomik büyüme ; işsizlik ve enflasyon; Finansal sistem,maliye politikaları; para ve para politikaları; uluslararası ticaret ve D.Ö.B.

İşletme Stratejisi ve Pazarlama Planı; pazarlama çevresi; Tüketici Pazarları ve Tüketici Davranışları; Pazar Bölümleme, Hedef Pazar Seçimi ve Konumlandırma; Fiyat, Dağıtım ve Pazarlama İletişimi Stratejileri; Rekabetçi Üstünlük Sağlama Stratejileri.

To indicate the theoretical approaches to the phenomenon of "culture" through evaluating the variances of different perceptions of the same signs in multi-cultural world.

Türk İnkılabının tarihi anlamını ve önemini belirtmek. XIX. yüzyıldan itibaren Osmanlı İmparatorluğu’nda görülen değişimleri ve İmparatorluğun çözülme nedenlerini, kurtarma çabalarıyla birlikte ele almak. Türk ulusunun, bağımsızlığını kazanarak varlığını sürdürmek amacıyla gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı’nın hazırlık ve savaş evrelerini, ulusal egemenliğe dayalı yeni ve çağdaş devletin kuruluş aşamaları ile ilişkilendirerek değerlendirmek. Atatürk döneminde Türkiye Cumhuriyeti’nin iç ve dış politika sahasında harcadığı çabaları, ekonomik hedeflerine ulaşma gayretini ve bu alanlardaki kazanımlarını göstermek. Toplumsal ve kültürel alanda yapılan inkılaplarla ulaşılmak istenen çağdaş uygarlık düzeyini tanıtmak. Mustafa Kemal Atatürk’ün asker, devlet adamı, inkılapçı kişiliğini ve Atatürkçü düşünce sitemini açıklamak ve dünyadaki yerini vurgulamak. Bu çerçevede, Atatürk İnkılaplarını akılcı, bilimsel ve milli esaslar doğrultusunda kavratarak, Türk Cumhuriyeti’nin güncel gelişmeleri üzerinde bilinç kazandırmak ve olayları değerlendirme yeteneğini geliştirmek.

İhracat-İthalat Yönetimi dersi, yasal ve kültürel hususlar, pazarlama, sigortacılık, deniz taşımacılığı, finans opsiyonları, ödeme yöntemleri ve gerekli belgelemeleri içeren ithalat ve ihracatın en önemli yönleriyle ilgilenen küresel ticaretin uygulanmalarını öğreten derstir.

B1 düzeyinde – öğrenciler kariyer tercihleri için gereken mesleki becerileri ayırt edebilir. Şirket tiplerini ve faaliyetlerini ayırt edebilir. Öğrenci; iş ortamında tavsiye ve öneride bulunabilir. İş bağlantısı geliştirmek için gereken yapıları kullanabilir. Geçmiş Zaman, Şimdiki Zaman ve Geçmiş Zamanın Hikayesi Kiplerini kullanarak gerçekleşmiş ve gerçekleşen olayları aktarabilir, farklı gelecek zaman kiplerini kullanarak planlama yapabilir. Karşılaştırma yapıları kullanarak iki veya daha fazla şeyi karşılaştırabilir. Şimdiki Zaman ve Geçmiş Zaman Kiplerinde edilgen yapıyı kullanabilir. Farklı fiil kalıplarını kullanabilir ve çeşitli zamir, sıfat ve diğer yapıları kullanarak miktar belirtebilir. 1. ve 2. tipte koşul cümleleri kurarak işle ilgili tahmin yürütebilir. Kısa bir iş raporu yazabilir.

Bu dersin amacı, öğrencilerin, muhasebenin temel teorisini anlamalarının yanı sıra dış ticaret işlemlerinin muhasebeleştirilmesinde kullanılan temel bilgiler ve yöntemler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.

Dünya Ticaret tarihi ve Ticaret Politikasının araçları boyunca Uluslararası Ticaretin temel kavramlarına genel bakış.

Türk Hukukunda uluslararası ticaret ile ilgili mevzuat, ihracat-ithalat mevzuatı, kambiyo mevzuatı, akreditifle ilgili mevzuat ve uygulamalar. Türk Gümrük mevzuatı ve uygulamaları, İhracatta gümrük işlemleri, İthalatta gümrük işlemleri, Menşe ve kıymet beyanı, transit rejimi, şartlı muafiyet, gümrük vergileri.

İşletme hukuku, ticari işletme, ticaret şirketleri, kambiyo senetleri hakkında temel hukuki bilgi

Bu dersin amacı öğrencilerin küresel ticaretin gelişimi, kurumları ve güncel sorunları ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamak ve ilgili verilere ulaşabilme ve bu verileri yorumlama kabiliyeti kazandırmaktır.

 

 

Deniz ticareti ve denizcilik ekonomisinin güncel durumu, gemi tipleri, ölçüleri ve tonajları, konteyner çeşitleri, yük çeşitleri, modern limanlar, liman hizmetleri ve işlevleri, elleçleme ekipmanları ve teknolojisi, liman yönetim ve organizasyonu, limanlarda rekabet ve tarifeler, limanlarda operasyonlar, boş konteyner yönetimi, liman güvenliği ve emniyeti, ISPS Kodu, deniz taşımacılık sektöründe işbirlikleri layner hatları ve maliyet analizleri, Türkiye’nin denizcilik politikası, Türk limanlarının analizi, Dünya limanlarının analizi.

Mevcut kaynakların paylaşımı için pazarlık. Kaynakları genişletmek için müzakere stratejileri. Etkili müzakere yöntemleri.

 

 

Öğrenci 20 iş günü boyunca stajını İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin uygun bulduğu bir işletmede uygulamalı olarak gerçekleştirir. Öğrenci staj süresince dahil olduğu çalışmaları, bir dosya halinde ve staj yaptığı yerin yönetim birimlerince onaylanmış olarak İşletme Bölümüne teslim eder. İşletme Bölümü “Staj Komisyonu” tarafından uygun bulunan dosyalara ait stajları kabul eder.

Türkiye Dış Ticaretinin kısa tarihi; ihracat ve ithalatımızın ürün ve ülke bazında yapısal değişimi; dışa açılma öncesi ve sonrasında dış ticaret politikaları ve sanayileşme stratejileri (ithal ikameci ve ihracata dayalı sanayileşme, dış ticaretimiz ve kalkınmaya etkisi, yeni teşvik sisteminin bu bağlamda önemi ve etkileri). Neo-liberal dönemde ve özellikle son 10 yılda dış ticaretimizin yapısal analizi, dış ticaret politikalarının ve özellikle 2023'e yönelik stratejik hedefler ile ticaret ortaklarımızda eksen kayması olup olmadığının irdelenmesi.

Öğrenciler mezuniyete hak kazanmak için bir araştırma projesi yazmalı ve sunmalıdırlar. Proje bir danışman gözetiminde yazılarak bir jüri önünde sözlü olarak savunulmalıdır. Öğrencilerin çalışmalarında edindikleri bilgi ve becerilerini kullanabileceklerini kanıtlamaları beklenir. Bu deneyim onlara bilimsel yöntemleri uygulama, yazılı ve sözlü becerilerini geliştirme fırsatı verecektir.

 

Girişimcilik kavramı, Girişimcilik özelliklerinin değerlendirilmesi, yaratıcılık ve iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, küçük işletmelerin çeşitleri, KOBİ’lerde yönetim, KOBİ’lerde insan kaynakları yönetimi, KOBİ’lerde halkla ilişkiler, KOBİ’lerde pazarlama, Pazar araştırma, KOBİ’lerde üretim yönetimi, KOBİ’lerde ARGE, KOBİ’lerde finansman, KOBİ’lerde muhasebe, İş planı kavramı, iş planı pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal planları içerecek şekilde değerlendirilmesi.

To provide students with competence in Project Cycle and Organization, Project Management Processes, Project Time Management, Pre-feasibility-Feasibility, Project selection methods and Portfolio management, Project Cost, Risk Management.

Ders kapsamında; "Yenilik Yaratma Çevresi", "Yenilik Türleri", "Yenilik Yaratma Süreci", "Yaratıcı Düşünme Teknikleri; Beyin Fırtınası, Yanal Düşünme, İkili Çağrıştırma, Morfolojik Analiz, La Salle Matrisleri, Yaratıcı Problem Çözme Teorisi (TRIZ)", "Araştırma ve Geliştirme" ile "Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Desteklenmesi" konuları ayrıntıları ile birlikte irdelenecektir.

Bu ders Çince'ye bir başlangıç niteliğinde olup, öğrencilerin 4 temel tonlama becerisini kazanmalarını, sözcük bilgisi geliştirmelerini ve temel dilbilgisi kurallarını öğrenerek kullanabilmelerini amaçlar.

CIN 101 dersinin devamı niteliğinde olup öğrenilen konuların pekiştirilmesini, kelime bilgisinin arttırılmasını ve bunların çeşitli diyaloglarda kullanılmasını hedefler.

CIN 102 dersinin devamı niteliğinde olup öğrenilen konuların pekiştirilmesini, kelime bilgisinin arttırılmasını ve bunların çeşitli diyaloglarda kullanılmasını hedefler.

CIN 103 dersinin devamı niteliğinde olup öğrenilen konuların pekiştirilmesini, kelime bilgisinin arttırılmasını ve bunların çeşitli diyaloglarda kullanılmasını hedefler.

Ekonomik küreselleşmenin tarihsel kökeni, aşamaları, çağdaş küreselleşme sürecinin dinamikleri, küresel ekonomik kuruluşlar, dünya ekonomisinin güncel sorunları / küresel kriz

Türkiye ekonomisinde kuruluşundan bu yana kaydedilen gelişmeler; Türkiye ekonomisinin analizi; yapısı, trendleri, problemleri ve politika uygulamaları; küreselleşme ve Türkiye ekonomisi; Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkiler.

Finansal sistem ve faiz oranları, paranın zaman değeri, sermaye bütçelemesi, sermaye yapısı teorileri, temettü politikası, bono fiyatlaması , risk ve getiri, ağırlıklı ortalama sermaye maliyeti, varlık değerleme.

Uluslararası para ve sermaye piyasalarındaki gelişmeleri tanımlamak, analiz etmek ve değerlendirmek Küreselleşmiş bir dünyada özel sektör veya kamu şirketi yöneticileri olarak tutarlı finansal yönetim kararları verebilmek İşletme yöneticileri olarak finansal krizlerin zarar verici etkilerinden korunmak ve krizleri fırsata çevirebilmek Faiz ve döviz riskine karşı korunma teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak Döviz piyasalarının işleyişi ve döviz kurlarını tahmin yöntemleri hakkında temel bilgiler edinmek Uluslararası piyasalar ve uluslararası bankacılık hakkında temel bilgilere sahip olmak Döviz kurunun uluslararası finansman ve ulusal ekonomi üzerindeki etkilerini incelemek Gelişen piyasaların uluslararası finans sistemindeki yeri hakkında fikir sahibi olmak

Öğrencilerin bu derste selamlaşma, tanışma, sipariş verme, hesap ödeme, sınıf içerisinde bulunan nesneleri ve evini tarif etme konularında beceri kazanmasını sağlamak.

Öğrencilere bu derste günlük akış, randevu vermek, randevu almak, iptal etmek, yol tarifi, tarihler, aylar, günler ve meslekler hakkında bilgi kazandırılır.

İletişimsel Metot, görsel-işitsel metotlar, soru-cevap tekniği, dilbilimsel metot, takım/grup çalışması, rol oynama/dramatize etme

İletişimsel Metot, görsel-işitsel metotlar, soru-cevap tekniği, dilbilimsel metot, takım/grup çalışması, rol oynama/dramatize etme

Tarih öncesi mağara resimlerinden başlayarak kronolojik sıraya göre Mezapotamya, Mısır, Anadolu, Ege, Yunan, Roma ve Bizans mimari, heykel ve resim sanatları görsel örneklerle zenginleştirilerek anlatılır.

E-Ticarette yer alan iş tipleri. e-ticaret alt yapısı. internetin gelişimi ve ticaretteki önemi.B2B,B2C,C2C, mobil ticaret, sosyal ticaret, yerel ticaret. e-ticaret pazarlama, e-ticarette reklam. sosyal networkler.e-ticarette etik,sosyal ve politik konular.

Küresel pazarlamaya giriş; küresel ticaret, siyasi, hukuki, yasal, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamlara bakış; küresel bilgi sistemleri ve pazar araştırması, küresel pazar bölümleme, hedefleme ve konumlandıma, küresel pazara giriş stratejileri, global ürün ve marka kararları, global fiyatlandırma kararları; küresel pazarlama kanalları ve fiziksel dağıtım; küresel pazarlama iletişimi kararları. Ticaret ve pazarlama arasındaki ticaret kanunları, gümrük ve yönetmelikler, etkileşim altında pazarlama stratejilerindeki farklılıklar.

Küresel işletmeciliğin tanımı. Küresel işletmecilik ve yerel işletmecilik arasındaki farklar. Piyasaların küreselleşmesi, şirketlerin uluslararasılaşması. Küresel işletmecilikteki oyuncular. Doğuştan küresel ve uluslararası işletmelerin ortaya çıkışı. Kültürel çevre. Politik ve yasal çevre. uluslararası işletmecilikteki riskler. Bölgesel ekonomik entegrasyonlar. İhracat-ithalat, doğrudan yabancı yatırımlar. Lisanslama, franchising.

Küreselleşme; küreselleşmede ve kurumsal değişikliklerde yeni akımlar; ekonomik kalkınma; yeni binyılın kalkınma hedefleri; insani gelişim ve sürdürülebilir kalkınma.

İş dünyasında küreselleşme ve çeşitlilik artması, çalışanları uluslararası ticarette kültürler arası bileşende etkin bir şekilde çalışmaya zorlamaktadır. Gittikçe daha fazla insan diğer kültürlerden insanlarla etkileşime geçecektir. Bu nedenle, kültürlerarası çalışmalara yönelik eğitim, iş türüne bakmaksızın bir "zorunluluk" haline geldi. Ders bu içeriği vermektedir.

Uluslararası Ticaret ve İşletme Yönetiminin temel kavramlarını araştırma projesinde uygulamayı öğrenmek ve araştırmak. Araştırma, bilgi toplama, karar verme teknikleri, proje yazma

Bu ders, öğrencilere neden ülkelerin farklı ekonomik kalkınma seviyelerine ve farklı siyasi sistemlere sahip olduklarına dair teorik yaklaşımları ve bu farklılıkların pratikteki sonuçlarını analiz etmeyi öğretir.

Ders siyasi bir ideoloji olarak ekolojizm, küresel ısınma, ozon tabakası, su ve enerji kaynakları gibi problemleri ve sürdürülebilirlik ve tüketim gibi bu çevre problemleri üzerinde etkin olabilecek faktörleri içerir.

Bu ders, insan haklarının gelişimi, çağdaş insan hakları anlayışı, Birleşmiş Milletler, organları ve insan hakları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, yaşam hakkı, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ve çocuk haklarını kapsar.

Bilgi sistemleri, örgütler ve stratejileri, bilgi işlem teknolojileri, iş zekası kuruluşları, veritabanı ve bilgi yönetimi kazanımı vermeyi amaçlar. Bilgisayarlara Giriş, bilgi sistemleri çalışmasının temelini oluşturur. E-Ticaret uygulamaları, dijital ürünler, iş zekası ve etik.

Etik kavramı; bilgisayar güvenliğinin tarihsel gelişimi; etik-meslek ilişkisi ve profesyonel etik; etik ilkelerin doğası; dijital vatandaşlık ve bilgi toplumu bireyinin etik sorumlulukları; bilişim kaynaklarının kullanımında etik sorunlar; bilginin doğruluğu; bilgiye erişim; mahremiyet; veri koruma; fikrî mülkiyet, telifler, patentler ve lisans anlaşmaları; bilişim hukuku; bilişim suçları; bilişim suçlarının toplumsal etkileri; siber uzay ve siber güvenlik ile ilgili temek kavramlar; siber aktörler ve saldırı yöntemleri; siber savunma yöntemleri; mobil ve sosyal medya ortamlarında güvenlik; ağ güvenliği; kişisel ve kurumsal veri güvenliği yönetimi; bilişim mevzuatı ve hukuku.

Öğrencilerin küresel yönetişim ve STK'ların rolü hakkında geniş bir anlayış kazanmaları beklenmektedir. Ayrıca vaka çalışmaları yoluyla ekip çalışması, araştırma, yazma, analiz ve sunum konularında deneyim kazanacaklar.

Özellikle öğrencinin eğilimi olan ve ilgi duyduğu alanı ile ilişkili konulara dair ön görüşme, Hazırlanacakları seminer programında konu seçimi, Öğrencileri yönlendirme; Seçilen Konu Üzerine Çalışmalarını Sürdüren Öğrencilerin Yararlanacakları Kaynaklar, Araştırma Metodları ve Sunum Hazırlamada Kullanılan Yardımcı Malzemelerin Hazırlığı: Seminer afişi, Ses cihazları, Slayt makinesi, Perde; Sunum Aşamaları: Yazılı metin, Görsel malzemeler, Seminer kritiği ve değerlendirilmesi.

Dersin içeriğini, tüketime yönelik temel kavramlar ile sürdürülebilirlik ile tüketim arasındaki ilişkinin anlaşılmasına yönelik çalışmalar oluşturmaktadır.

Uluslararası ticarete ilişkin kavram ve terminoloji, format, üslup ve ilgili alanda üretilmiş paralel metinlerde anlatım

Management and Organization Concepts; The Concept of Volunteering and Volunteer Management; Basic Volunteering Areas (Disaster and Emergency, Environment, Education and Culture, Sports, Health and Social Services etc.); Project Development Related to Volunteer Work and Participation in Volunteer Work in the Field; Ethical, Moral, Religious, Traditional Values and Principles in Voluntary Work; Participation in Voluntary Work in Public Institutions, Local Governments and NGOs; Risk Groups and Volunteering in Society; Immigrants and Volunteering.

Bu derste insanlığın ortaya çıkışından günümüze kadar ortaya çıkan düşünce akımlarının ve medeniyetlerin dünyanın ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel birikimine katkıları ele alınmaktadır.

Bu derste ilk medeniyet merkezlerindeki ekonomik ve toplumsal hayat (Bereketli Hilal havzası), ilk çağlarda farklı medeniyet havzalarındaki ekonomik ve toplumsal gelişmeler, orta çağ, doğu, batı ve İslam dünyasında ekonomik yapılardaki farklılıklar, modernitenin doğuşu, ticaret ve sanayi kapitalizminden finans kapitalizmine geçiş süreçleri, toplumsal alandaki değişimler analiz edilmektedir.

Blokzincir teknolojisinin gelişimi, temel kavramları, algoritmaları, blokzincir teknolojisindeki şifreleme yöntemleri, blokzinciri teknolojisinin kullanım alanları, blok yapıları, teknolojinin hukuki alt yapısı, sanal paralar ve diğer uygulama alanları.